Nieuws

Waarom Jodium in zeezout?

Geschreven door : Guido Sparreboom
Ongeraffineerde of wel ongezuiverde

Zoutsoorten zoals Himalayazout en Keltisch zeezout bevatten naast natrium en chloride tot wel 89 aanvullende elementen, waaronder essentiële macromineralen en spoorelementen. Maar dit levert bij normaal gebruik geen bijzondere bijdrage.

Jodium

Wordt aan zout wordt toegevoegd voor het functioneren van de schildklier. Zolang je brood uit de supermarkt of van de bakker eet, zul je geen tekort oplopen aan jodium aangezien het hieraan is toegevoegd. In echt zeezout, zoals het Keltische zeezout, zit van nature al jodium. Daarnaast zit het in zeevis en een beetje in eieren.

Waarom Jodium in zeezout?

Kortom we hebben zout nodig, maar we moeten matigen en zeker geen zout toevoegen aan het eten, daar het al in heel veel voedingsmiddelen verwerkt is.