Nieuws

ING bank meest milieuschadelijk bedrijf

Geschreven door : Guido Sparreboom
ING bank meest milieuschadelijk

Van alle Nederlandse banken investeert ING het meest in energiebronnen, zoals kolen, olie en gas die schadelijk zijn voor het klimaat – en de bedrijven die deze exploiteren. Dat blijkt uit het praktijkonderzoek van 2015 van de Eerlijke Bankwijzer. Van de minimaal 30 miljard dollar die de onderzochte banken in de afgelopen 5 jaar in fossiele energiebedrijven investeerden, komt maar liefst 25 miljard dollar voor rekening van ING.

Neemt jouw bank klimaatverandering serieus?

ING investeert 8x meer in fossiele dan in duurzame energie.
Zij investeert daarmee fors in fossiele energiebedrijven.

Roep ING op om te investeren in schone energie of ga op internet naar een milieu vriendelijke bank en kijk hoe simpel het is om over te stappen.

ABN Amro, Aegon en Rabobank

ABN Amro en AEGON zijn ook relatief grote investeerders in fossiele energiebronnen. Rabobank leent ongeveer evenveel uit aan fossiele als aan duurzame bedrijven in de energiesector, maar verlaagde haar investeringen in de fossiele energiesector in recente jaren wel.

Van Lanschot en SNS Bank N.V.

(SNS Bank en Regiobank) lenen niet aan energiebedrijven, maar beleggen er wel in. Deze beleggingen zitten vrijwel alleen in klimaatschadelijke fossiele energie.

Delta Lloyd

belegt in duurzame energieopwekking. Zij investeert daarnaast nog wel veel in fossiele energiebedrijven, maar reduceerde die beleggingen in de afgelopen jaren.

ASN Bank, Triodos en NIBC

scoren veruit het beste in het onderzoek. NIBC investeert niet in de fossiele brandstoffen bedrijven. Triodos Bank en ASN Bank investeren alleen in duurzame energie.

Laat een reactie achter