Biologisch

Biologische producten

Geschreven door : Wesley

Ben je op zoek naar verantwoorde en biologische producten? Bij Biologisch.website kun je terecht voor biologische recepten, biologische voeding, producten en het laatste biologische nieuws. Daarnaast geven wij je graag tips over waar je verschillende biologische producten aan kunt schaffen en waar je op moet letten bij het kopen van producten. Verschillende gepassioneerde gastbloggers schrijven blogs over biologisch eten, gezondheid, smoothies en andere onderwerpen. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste biologische trends. In onze blogs geven wij je tevens tips over welke biologische producten, recepten en voeding lekker en bewust is. Bewuste voeding wordt steeds belangrijker, waarbij het tevens van belang is dat je goed wordt geïnformeerd.

EKO keurmerk

Wanneer zijn producten biologisch?

Bij het verbouwen van deze producten is bijvoorbeeld geen kunstmest gebruikt, zijn er geen chemische of chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, hebben dieren meer ruimte en hebben ze de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Medicijngebruik wordt zoveel mogelijk beperkt door alleen geneesmiddelen toe te passen wanneer het dier ziek is, niet ter preventie. Tevens zijn groeihormonen verboden en worden deze absoluut niet gebruikt bij biologische producten.

Waar kan ik deze biologische producten kopen?

Op onze partnerwebsite, Plaatszoeken.nl, hebben wij een complete lijst voor je samengesteld waar je fairtrade, tweedehandse, vintage of biologische producten kunt kopen. De vraag hiernaar wordt steeds groter, omdat we graag gezond, bewust en veilig willen eten. Voor biologisch voedsel bestaat er een Nederlands keurmerk, het EKO-keurmerk. Tevens is er een Europees keurmerk, het Europese Bio-keurmerk, dat op 1 juli 2010 werd ingevoerd. Ieder biologisch product, dat op de markt wordt geïntroduceerd, wordt voorzien van het keurmerk.

Biologisch keurmerk

Biologische producten, die voorzien zijn van het Europese keurmerk, moeten minimaal voor 95 procent uit biologische ingrediënten bestaan. Naleving van de regelgeving wordt actief gecontroleerd door Stichting SKAL, namens de Nederlandse overheid. Hierbij wordt de algehele productieketen gecontroleerd; van land en stal tot in de winkel.

Laat een reactie achter