Biologisch

Stem 2017 nog tegen Glyfosaat, nu het nog kan!

Geschreven door : Guido Sparreboom
Beste bezoekers van HelloGreen.News

We hebben heel veel blogs geschreven over de schadelijke gevolgen van landbouw bestrijding middelen in het algemeen en het giftige bestanddeel Glyfosaat. Veel onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Glyfosaat slecht is voor het milieu en onze gezondheid. Ook volgens de World Health Organisation (WHO) is het mogelijk dat het kankerverwekkend is. Het gevaar is dat minimale hoeveelheden chemisch gif door voedsel, water en lucht in het lichaam komen en moeilijk afbreken. Ze stapelen op, over langere tijdperiode en kunnen alsnog grotere hoeveelheden vormen. Deze kunnen het DNA beschadigen, waardoor het kanker of tumoren veroorzaakt. Momenteel is kanker ook in Nederland onze grootste vijand en waarom zouden wij dan risico’s nemen met onze gezondheid, als we ook kunnen kiezen voor een wereld waar gezondheid boven alles gaat. Biologisch voedsel maakt een duidelijk verschil, maar iedereen moet mee doen om het milieu te sparen en zo voorkomen dat het gif niet in het water, bodem of lucht komt waar alles wat leeft van afhankelijk is.

Wat kunnen we nog meer doen

We hebben nu de mogelijkheid om het gevaarlijke onkruidbestrijdingsmiddel Glyfosaat te stoppen, door het teken van de handtekeningen petitie van Greenpeace. Hiermee hebben we een kans dat de Europese Commissie in 2017 nog beslist dat glyfosaat niet langer wordt toegelaten op de Europese markt. Hierdoor kunnen we beslissen tussen leven en dood, daar het middel bekend staat als kankerverwekkend en het niet onwaarschijnlijk is dat het momenteel bij U en de meeste mensen al in het lichaam zit.

Momenteel bundelden Greenpeace en meer dan 38 andere milieu- en gezondheidsorganisaties hun krachten. Samen haalden wij 1 miljoen handtekeningen op voor een Europees burgerinitiatief. De Europese Commissie neemt dit binnenkort in behandeling, maar hoe meer stemmen tegen Glyfosaat hoe beter. Dus spreek je uit voor een Europa zonder glyfosaat en ga naar de website van Greenpeace en zet je handtekening. Leef je leven, leef bewust!

Laat een reactie achter