Hello Green Camping

Hello Green Camping

Op deze rubriek willen we wat meer aandacht gaan schenken aan groene campings of ook eco-vakantie of verhuur van vakantie huizen/ boerderijen die eco of duurzaam zijn.

Belangrijk is dat ze in een omgeving staan, die geschikt is voor mensen die van rust, natuur, cultuur, wandelen, zwemmen, fietsen houden en sportieve of actieve mogelijkheden bieden. Hierover zal ik het meeste schrijven.
Verschillende groene campings
Groene campings bedoelen we de Eco- Campings, karakteristieke kleine campings, boerencampings en de natuurcampings. Door kleine campings in de natuur wat meer te promoten boven de grote campings, kunnen we het milieu, natuur of de plaatselijke leefomgeving wat meer ontzien. Ook proberen we mensen over te halen om geen ( of minder) lange vliegreizen te gaan maken, om de Co2 en fijnstof uitstoot te verminderen. Daarnaast zouden mensen dichter bij de natuur komen te staan, waardoor de bewust wording  ( vooral ook voor kinderen) om de natuur, milieu en de aarde te sparen, alleen maar groter wordt.
Deze groene campings zouden voor natuurliefhebbers geschikt moeten zijn en iedereen die van rust en stilte houdt. Vooral ook voor hen die niet ‘ haring aan haring’  willen staan en ruimte rondom de tent/ caravan belangrijker vindt, dan het geluid van de disco, lawaai van auto’s en overvolle campings.
Het belang van kamperen naast lekker genieten
Duidelijk is dat vliegen meer vervuilend is dan auto rijden. Om de Co2 of opwarming van de aarde te verminderen moeten we met ons allen ons best doen om dit te verminderen. bijvoorbeeld groene stroom te gebruiken, minder (geen of biologisch) vlees te eten, geen rommel uit China te kopen of andere landen ( meer vervuilend bij de productie en vervoer), minder voedsel afkomstig uit het buitenland kopen ( ook extra Co2 uitstoot door vervoer). We moeten zoveel mogelijk gebruik maken van schone energie en dus proberen de Co2 uitstoot te minderen.
Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komen naast Co2 ook nog schadelijke stoffen vrij en daar hoort natuurlijk ook onze auto bij. Met de trein op vakantie stoot 10 x minderCo2 uit dan het vliegtuig. Alleen op vakantie met de auto geeft geen groot verschil ten aanzien van de Co2 uitstoot in vergelijking met het vliegtuig, maar omdat je meestal met zijn tweeën rijdt, toch nog de helft minder Co2 uitstoot.
Dat scheelt en over 10 jaar wordt rijden met een elektrische auto voor de meeste mensen betaalbaar en zonder Co2 uitstoot te veroorzaken, op vakantie kunnen.
Kleine campings
Momenteel zijn er al verschillende site’s waarop je kleine campings kan vinden ( ook onder deze naam) en die raden wij dan ook aan om eens te bekijken. Ook raden wij aan om bij deze campings vroegtijdig te reserveren. Meestal zijn juist deze kleinen campings vaak tegen het hoogseizoen aan, al helemaal volgeboekt.
Hieronder komen de mooiste plekken in Europa waar groene campings te vinden zijn:
De Drome- Frankrijk.
Gepakt met de auto rijdt U via voornamelijk over tol wegen, richting Dijon, Lyon, Valence naar Crest en Die. Na een afstand van minimaal 1000 km, zit je midden in Zuid-Frankrijk en wel in de Regio de Drôme. Deze streek staat bekend om zijn wijnbouw, lavendel, zonnebloemvelden, de rivier de Drome ( zwemmen), oude dorpjes, marktjes en het is een bergachtig gebied. Het is hier vooral geschikt voor mensen die van zon, rust, wandelen en uitstapjes naar dorpjes en bergen willen maken. Natuurlijk kan je ook ontspannen op de keien naast de stromende rivier de Drome.
Bezienswaardigheden in de omgeving  van de rivier de Drome, waar ook veel kleine campings zijn te vinden :
1. De middeleeuwse stad CREST, waar je de toren kunt ‘beklimmen’:
2. Het Vercors gebergte ligt op rij afstand van de rivier de Drome. Het gebergte ligt in de Franse departementen Isère en Drôme in Oost-Frankrijk, behoort tot de Franse Voor-Alpen. Hier zijn veel wandelingen te maken, watervallen te zien en kan je van de natuur en mooie vergezichten genieten.De Grand Veymont, met 2.341 meter de hoogste top van het gebied. Hoewel hij er indrukwekkend uitziet, is de route naar de top van deze berg niet erg ingewikkeld voor de geoefende wandelaar. De grootste uitdaging is de lengte van de wandeltocht: vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats is het heen en weer minstens 8 uur lopen. Plan je route dus goed, of blijf overnachten in een van de berghutten rondom de berg.
3. Het dal van de Roanne, ten zuiden van Saillans. Ook hier mooie dorpjes en zwemplekken op de klein en stromende rivier La Roanne in de Drome.
Gorges du Verdon departement Alpes-de-Haute-Provence.
Voor groene campings bij de  Gorges du Verdon, kunt je het stadje Castellane als uitgangs punt nemen. Dit stadje Castellane wordt ook wel de ‘poort naar de Verdon’ genoemd.
De schitterende Gorges du Verdon is een stromende rivier die dwars door een bergmassief heen is gesleten over een lengte van 25 kilometer. De rotswanden zijn tot wel 700 meter hoog en zeer imposant en vanuit de kano is dit erg goed te zien en ook een aanrader. Het is een geliefd gebied bij bergbeklimmers en natuurliefhebbers, wandelaars.

Aiguines is ekend als een van de mooiste dorpjes in de omgeving van de Gorges du Verdon

Bezienswaardigheden: richting de Middellandse zee

ARLES, Griekse, Romeinse, middeleeuwse en daarbij typisch Provençaalse stad.

Avignon, in deze bezienswaardige middeleeuwse stad woonde ruim een eeuw lang verschillende pausen. Dat leverde ook meteen het belangrijkste bouwwerk van de stad op, het Palais des Papes waar een mooi mucheum in is gevestigd.

 

Mensen die een mooi groene camping weten uit eigen ervaring in de Provence  mogen deze mailen naar HelloGreen.Group.  Alvast bedankt.

 

Volgende keer blijven we in het zuiden van Frankrijk  en gaan we naar de regio de Cevennen

 

De Gorges du Tarn is een kloof met een rivier, gelegen in de regio de Cevennen.